SYL wordt onder het sterrenbeeld Vissen in 1964 geboren in Rotterdam. Veel tijd om zich aan de stad te hechten, krijgt ze niet want twee jaar later verhuist het hele gezin naar Wormerveer.
Het leven boven Amsterdam blijkt het toch ook niet helemaal te zijn, want na vijf jaar is het gezin weer in de regio Rotterdam. Capelle aan den IJssel, om precies te zijn.

Op de MAVO 'valt ze in de handen van' een leraar Nederlands die haar aanspoort om meer en beter te schrijven.

In 1987 slaat ze haar vleugels uit en besluit dat Utrecht de ideale plek is om op eigen benen te gaan staan. Via een vriendin komt ze in contact met het fenomeen 'pendelen' en maakt op deze manier kennis met een Hogere Energie die zich voorstelt als HENRY. Zodra Syl gaat beseffen dat deze Henry haar niet vertelt wat ze moet doen (simpelweg omdat er in het universum geen goed of fout bestaat) maar haar weerspiegelt wie ze werkelijk is, gaat dit contact een steeds grotere rol spelen.

Haar processen brengen Syl in 1994 weer terug in Capelle aan den IJssel en dat blijkt een vruchtbare plek voor een bijzondere 'bevalling'.
Het was geen nieuwe ontwikkeling. Schrijven had al lange tijd centraal gestaan in haar leven. Niet alleen zit het persoonlijke archief vol met gedichten, korte verhalen, bijdrages in fanclubbladen en schoolkranten, maar ze is op dat moment al vier jaar werkzaam als journalist.
Plannen om een boek te schrijven zijn er genoeg. Pogingen ook. Maar het eindresultaat is, in haar eigen kritische ogen, nooit de moeite waard om serieus iets mee te gaan doen.

Totdat ze op een morgen in 1996 wakker wordt met een verhaallijn in haar hoofd. Als het verhaal z'n weg vanuit haar hoofd op het papier heeft gevonden, is het een boek. De spirituele roman krijgt de naam Zwervende Zielen en wordt in 2003 uitgegeven.

Dit boek wordt zo'n succes dat Syl de smaak te pakken krijgt. Ze behaalt in 2003 haar diploma Gesprekstherapie en als ze door lezers benaderd wordt voor meer informatie over de visies die in het boek naar voren komen, ontstaan er al snel workshops en lezingen. Om het allemaal goed te organiseren, besluiten Peter en Syl om Handreiking.com op 19 mei 2004 bij de Kamer van Koophandel in te schrijven als VOF.

In 2004 start ze met een nieuw en fascinerend project: Mijn Keerpunt. Waarbij een groep mensen, aan de hand van een vragenlijst, hun levenslessen delen.

In 2005 krijgt Syl - via een meditatie - een nieuwe behandelingsvorm door. Pasting. Een behandeling waarbij in het celgeheugen oude patronen worden aangeraakt.

In datzelfde jaar ontstaat er een nieuw project, in samenwerking HENRY. In het eerste boekje geeft Henry zijn visie op OORDEEL. Het boekje is vrij snel geschreven, maar tot op heden nog niet uitgebracht...

Na 15 jaar dienstverband stapt ze in juni 2007 als zelfstandige in de journalistieke wereld, waardoor ze haar tijd beter kan indelen. Gevoelsmatig krijgt ze hierdoor meer ruimte en die ruimte wordt in 2008 ingevuld door een nieuwe consultvorm die ze - wederom via een meditatie - doorkrijgt: De Transformatiebrug.
Een paar maanden later volgt nóg een nieuwe consultvorm: de Quantum Flight.

Tussen de bedrijven door probeert Syl een uitgever te vinden voor Mijn Keerpunt, maar ondanks hele positieve en enthousiaste reacties, past dit concept op één of andere manier niet 'in het fonds'.
Begin 2009 gaat Zwervende Zielen in de vierde druk en door dit hernieuwde contact met Boekenbent.com begint het weer te kriebelen en wordt besloten om ook
Mijn Keerpunt in eigen beheer uit te geven. Dit keer helemaal onder eigen vlag:

Uitgeverij Handreiking.com.

En nu dit project - na 4 jaar - is afgerond, begint de tweede roman de aandacht te trekken. Want daar was al mee begonnen, maar ergens halverwege hoofdstuk 3 had het verhaal even een pauze. Hoelang die pauze gaat duren? We gaan het zien!

Terug